En världsomsegling (nästan!)

Fredagsölen den 14 april innehöll en extravagant begivenhet. Ett 25-tal personer kom för att lyssna och se på Göran Olausson som berättade och visade bilder på sitt seglingsäventyr i Atlanten och Stilla havet.

Eventet var förlagt till restaurangen Taste of Sweden, dels för att testa de ”svenska” pizzorna som numera kommer ut ur den nyligen uppstartade stenugnen, dels för att komma ifrån den dåliga akustik som vidlåder Fortizzas lokaler.

Eventet blev mycket lyckat, en mängd frågor ställdes och fick sina svar. Eric tackade för insatsen och påminde om betydelsen av att föreningsmedlemmarna är villiga att dela med sig av sina livserfarenheter till övriga vänner i Svenskklubben.  Det hela avslutades med en prisvärd pizzabuffe. /Per-Arne

Utan erfarenhet bestämde sig Göran och hans kompis att ta tjänstledigt under ett år och segla jorden runt . Tidsbegränsningen gjorde att resan avkortades med slutdestination Nya Zeeland.

Mycket stolta framme i Trollhättan och har till och med lagt till utan missöden. Börjar kunna det här nu…
Solens upp och nedgång, något som vi blivit bortskämda med
Framme i Falmouth i sydvästra England. Här startar de flesta passagen över Biscaya. Här gick vi in mitt i natten, kolmörkt och båtar överallt.
Biscaya och våra första delfiner, en syn som vi också blivit bortskämda med.
Annars var Biscaya tufft för oss. Motvind, jobbiga vågor och vi lyckades inte hålla kursen mot Portugal utan fick ge oss och gå mot norra spanien i stället
Det krävs en hel del mod och skicklighet för att hantera båten i den tuffa Atlantpassagen
Underbart fiske
En kopp kaffe på morgonen i den här miljön är minst sagt avstressande
Guldmakrill, en favoritfisk
I Barbados hamn i huvudstaden Brightstone kände vi oss inte så stora bland de gigantiska kryssningsskeppen. Kajen är inte riktigt anpassad för oss heller. . Här sitter Göran och förbereder papperen för att sedan gå till 3 olika kontor för att checka in i landet. Den gula flaggan är hissad och även artighetsflaggan för Barbados.
Framme i paradiset San Blas
Så fort vi kom till Galapagos så anpassade jag mig och förvandlades till en säl. Göran och Alon ser förvånade ut.
Underbara Nuku Hiva