Golf

Golf mitt i Medelhavet!

golfHär på Malta har vi en 18-håls parkbana, som ligger ett par kilometer söder om Valletta, i Marsa.

Royal Malta Golf Club, grundades 1888 och är den 16 i ordningen av ca 80 Royal Golf Clubs som finns runt om i världen. Banan är par 68 som mäter 5501 yards från gul tee och damernas röda slinga mäter 5081 yards. Par 68 eftersom det endast är två par-5-hål. Av de sex par-3-orna mäter två av dessa närmare 200 yards .

Svenska Golfgruppen

Svenska golfgruppen utgörs av en ganska löst sammansatt grupp som har två grundläggande värderingar. Dels intresset för att spela golf och dels att därigenom skapa en trevlig social gemenskap för svenskar som bor på Malta. Vi värderar dessa båda som helt likvärdiga. D.v.s. vi vill  genom golfen tillskapa en trevlig social gemenskap till gagn för gruppen. Vi är för närvarande ca 20 stycken aktiva som träffas regelbundet men ser också gärna att vi blir flera.

Vi spelar normalt under måndagar, onsdagar och fredagar under förmiddagarna och försöker att boka ihop speltiderna så gott det går för att kunna formera olika konstellationer på medspelare i respektive boll. Efter våra rundor samlas de som önskar  i restaurangen för en stunds gemensamt trevligt samkväm.

Under åren som har gått har utkristalliserats fem olika evenemang som vi söker att upprätthålla och organisera varje år. Dessa utgörs av SMM, Svenska Malta Mästerskapen, Julgolfen, Fredagstävling, Sverigegolf och Gemensam Golfresa

Svenska Malta Mästerskapen (SMM)

Mästerskapen initierades för 10 år sedan och spelas varje höst i oktober. Spelformen är en poäng-bogey och spelas över 18 hål med normalt en kanonstart. D.v.s. alla grupper startar samtidigt på olika utslagsplatser. Tävlingen är uppdelad på en dam och en herrtävling. Efter tävlingen samlas alla till en gemensam svensk lunch i restaurangen med utdelning av priser och den fina vandringspokalen till vinnarna vars namn kommer att anges på densamma.

Julgolfen och Fredagsgolfen

Dessa evenemang utformas som en Scramble d.v.s. en lagtävling med lite särskilda regler för att skapa utjämning av spelnivå mellan de olika deltagarna.  Julgolfen som introducerades detta året skiljer sig från Fredagsgolfen genom att lagen serveras varm glögg och pepparkakor på hål 10.

Sverigegolfen

Sedan ett antal år tillbaka har arrangerats en golfträff med övernattning i någon del av Sverige där vi spelar en tävling och träffas på någon av deltagarnas hemmabana. Arrangemanget bokas och arrangeras av deltagarna. Dessa trevliga golfmöten brukar också utgöra en kulturell aktivitet i den delen av Sverige vi besöker.

Golfresor

Årligen arrangeras en golfresa för intresserade. Vi har besökt Sicilien, Italien, Spanien och Cypern under de senaste åren och blandat vistelserna med kulturevenemang och spel på olika golfbanor.

Vill du komma i kontakt med denna trevliga grupp är du välkommen att kontakta Ulf Wettergren. Min e-mail är ulf.wettergren@gmail.com. Du kan också ringa mig om du har några frågor på +356-99936147.

Välkommen

Ulf Wettergren