Svensk TV

 

WLT Med WLT kan du se alla Svenska TV kanaler var du än befinner dig i världen via Internet. WLTTV tjänst erbjuder hela det marksända utbudet av Svenska fria kanaler. (SVT1, SVT2, SVT24, TV4, TV6, TV7,Acces Tv, Kundskapskanalen/Barnkanalen och NT24)

Slingbox Genom att koppla en tv-mottagare till en Slingboxi med ett abonnemang i Sverige (eller på valfri annan plats) kan man via Internet sedan plocka upp programmet var som helst i världen på en dator eller med hjälp av en SLING CATCHER direkt till en tv-monitor.

Att tänka på: Rekommenderad bandbredd på Internetanslutningen i Sverige är ca 2 Mb/s “uppströms” och ca 5-10 Mb/s nedströms på Malta. Annars blir bilden grov och kan hacka. En tips kan också vara att hålla ett öga på hur mycket datatrafik man använder, eftersom Internetleverantörerna på Malta bara medger en viss datamängd i grundabonnemanget.
T.ex. GO har ett paket med 4 Mb/s som bara ger 25 GB trafikvolym. I praktiken måste man i de flesta fall gå upp till nästa nivå som är 8Mb/s och ger 100 GB trafikvolym för att kunna få en användbar Internetuppkoppling.

Overplay eller Anonine Du kan också skaffa ett abonnemang hos hos någon av dessa och därmed få tillgång till hundratals TV-kanaler runt om i världen från din dator var du än befinner dig. Det går till så att, du loggar in på deras hemsida och väljer land, d v s det land där du önskar se en viss kanals program. Din dator kopplas då upp till en höghastighetsserver i just det landet (krypterad uppkoppling). Därefter går du in på hemsidan för den kanal du önskar se, t ex SVT, TV4 etc och ser programmet på din dator. Överföringen sker via ett VPN-nätverk (Virtual Private Network) och blir möjlig eftersom din dator uppfattas som om den befinner sig i det aktuella landet. Många kanaler tillåter ju bara visning av programmen i respektive land.

Abonnemangen är oftast låga cirka €10 per månad, se respektive hemsida.