web analytics

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2018/2019

Svenskklubben Malta hade i december 2019 167 betalande medlemmar.

Styrelsen har under året bestått av Gabriella Arcidiacono(ordförande), Lena Dunham (kassör), Birgitta Sköld (sekreterare), Annika Stafrén, Bengt Gunnarsson och Rutger Petterson web – ansvarig.

Styrelsen har under verksamhetsåret haft 7 styrelsemöten och många andra planeringsmöten med mindre grupper samt mailkontakter.

Klubbens återkommande arrangemang

Verksamhetsåret inleddes med att Lucia firades den 8 december 2018 i St Patricks Church med luciatåg som bestod av barn till klubbens medlemmar samt gemensam sångstund och uppläsning av texter. Lussekaffe, med saft, glögg, lussebullar och pepparkakor serverades i kyrkans samlingssal. Luciafirandet lockade 107 vuxna och 50 barn.

Den 22 mars höll klubbens sitt årsmöte på Teatru Salesjan i Sliema. 65 medlemmar var närvarande. Årsmötet inramades av sång av en sångerska med gitarrackompanjemang. Efter årsmötet med avtackningar och nyval presenterade VP bank sin syn på ekonomi och skattelagstiftning. Kvällens avslutades med mat, dryck och gemenskap.

Den 16 april arrangerades en vinprovning på Fortizza under sakkunnig ledning av Munskänken Magnus Wicén. 14 deltagare lyssnade och smakade. Kvällen avslutades med en vin auktion.

Den 2 maj deltog 62 personer i en Maltesisk afton på Restaurang Razzett Antik. Ca 12 personer från Irlänska klubben deltog i eventet. Det bjöds på maltesisk mat samt underhållning. Maltesiska danser samt musikanter som spelade både maltesiska och annan musik, som vi både kunde sjunga med och dansa till.

Den 2 juni högtidlighölls ”Sveriges nationaldag” med picknick på Tigne points fotbollsplan Där det bjöds på en svalkande välkomstdrink. 86 personer deltog i firandet. Svensk television SVT fick ett filmklipp som sändes den 6 juni.

Den 8 november deltog 77 medlemmar i Svenskklubbens mycket uppskattade 10 års jubileum på Restaurang Fortizza. Deltagarna bjöds på mat och dryck. Medlemmarna deltog också i ett lotteri med fina priser och erbjöds också rabatter från olika företag. Firandet uppmärksammades i Malta Times Style magazin

Övrig verksamheter

Den 16 november anordnade Angela och Jörgen Stenberg, Matti och Eva Taipale samt Rolf och Lissi Tomasson klubbens andra snapsvisefestival. Artisten Carolina Miskowski ,

MÖTESPLATSEN FÖR SVENSKAR PÅ MALTA