Riddarlunch 11 mars

Riddarlunch på Portomaso 11 mars 2019.

 Maurice Tabone från Tumas Group, hälsade 17 Riddare välkomna på deras försäljningskontor och berättade hur hela projektet Portomaso började och sedan vuxit fram till vad det är idag.
Tumas Group (https://tumas.com) är en av Maltas största inom fastighetsutveckling. Arkitekt är maltesen Ray DeMicoli, www.danda.com.mt  som ligger bakom många byggnationer på Malta och även internationellt .
Projektet Portomaso påbörjades under 1990-talet och består inte bara av det 97 m höga tornet vilket endast inrymmer kontor, sånär som på våning 22, där Club 22 återfinns. I Portomaso ingår även Hilton, marinan, de nya Laguna-lägenheterna vid marinan och ca 500 lägenheter. Lägenheterna leasas på ett 150-årigt avtal som började 1965, så det är 95 år kvar för den hågade.
Under det senaste året har den 11 våningar helt nya byggnaden tillkommit som skall påminna om aktern på ett kryssningsfartyg.

Efter Maurice Tabones information hade han ordnat så att vi kunde komma upp i tornet till Club 22 som normalt är stängt dagtid.  Därifrån kan man se det mesta utav Malta.
Club 22 öppnar annars vanligen 21.30, onsdag – söndag. Utsikten är ‘breath taking’ varför en avslutande lunch på One – Portomaso (https://www.themarinarestaurants.com/restaurants/oneportomaso )i markplan på nybygget var välkommet. Där välkomnades vi av trevlig personal som gjort bordsplacering med vald maträtt.

Summa sumarum,  en trevlig Riddarlunch.​

 

Att notera: Alla på fotona har medgivit publicerande av dessa!