Livets låt

Det blev en mycket lyckad tillställning på fredagsölen. Stämningen högt i tak.

Vi var ett tappert gäng på 19 personer som hade trotsat den ostliga stormen. Vinden ven och regnet smattrande i kvällsmörkret. Vågorna slog upp i höga kaskader mot fönstren i restaurangen som stängts. Vi satt i ”mellanrummet”.

Matti ledde musiktävlingen som gick ut på att alla fick skriva sina namn på en liten lapp som sedan lades i ett plommonstop, varefter fem namn drogs som lotter.

De fem vinnarna fick sedan skriva respektive persons mest betydelsefulla  låt på en lapp som smögs till Matti.

Dessa låtar spelades upp i blandad ordning och nu gällde det för alla andra att gissa vilken låt som tillhörde respektive person av de fem som valt sina ”livs låtar”.

När alla låtarna spelats upp utbröt vilda gissningar om vem som valt vilken som sitt ”Livs låt”.

Parallellt anordnade Matti ett vinlotteri med en flaska gott/dyrt vin. Vi satsade 1€ var i det lotteriet.

Utan att närmare gå in på rangordningen utsågs de fem vinnare som prickat in alla fem rätt.

Det blev många skratt och mycket (högljutt) prat. En i högsta grad populär tävling för alla deltagare får anses vara vinnare! Anders vann vinflaskan.

Matti lovade återkomma med flera kvällar med samma tema.
Bilderna visar alla deltagare, tävlingsformuläret och slutligen de fem som vann äran att få sina ”Livs låtar” spelade.

/ Eric

Bakgrund – Livets låt

På initiativ av Matti Taipale testade vi musiktema “Mitt livs låt”,

Nästan alla har en minnesvärd händelse som är starkt förknippad med en sång/musik. Fem personer kommer att väljas ut till programmet och vi spelar deras ”Mitt Livs låt”. I slutet av programmet avslöjas en efter en, vems låt det handlade om och personen berättar om händelsen som är förknippad med låten.

På finsk TV har programmet blivit enormt populärt, det har samlat i snitt 1,5 miljoner tittare, och det har blivit utsett till det populäraste TV-programmet under de senaste två åren.