web analytics

Maltesiskt ID-kort

Alla ID-kort mad A ska förnyas innan slutet av mars men nuvarande ID-kort är giltiga till och med juni 2013. Nytt så kallat eResidence card får man genom att skicka ett e-mail till eresidence.mfa@gov.mt och begära en besökstid. Be att få en ”appointment to renew my ID”. Mailboxen har dock fort blivit full så om man vill vara säker på att få en tid bör man besöka Foreign Ministry, Expatriate Division, våning 2.
En e-mail om ansökan bör skickas till . Be att få en ”appointment to renew my ID” så bör det räcker. Normalt så tar det en månad innan man får svar. Alla ID med ett ”A” ska förnyas innan slutet av mars men nuvarande ID är giltig till och med juni 2013.
Det är mycket viktig att man besöker hemsidan http://www.forgien.gov.mt/default.aspx?MDIS=552 för att reda ut vilka papper man ska ha med sig under besöket. Normalt behöver man ha ca 5-6 olika dokument kopior (tillsammans med originalen) med sig.
Har man ett besökstid tar det normalt endast ett par timmar att gå igenom processen. Vill Du hitta mera information kan Du titta på The Emerald Society (www.emeraldsociety.org.mt) hemsida under ”news”.

Michael Tobin

MÖTESPLATSEN FÖR SVENSKAR PÅ MALTA