Bowling

”Bowling på onsdagar!

Vi spelar på EDEN Bowling på Bay Street på onsdagar kl 10.30. Uppstart med kaffe kl 10 för de som vill. Skor finns att hyra och klot finns att låna. Mask obligatorisk vid spel.

I onsdags (20/10) var vi tio stycken varav fem nya svenska damer!  Nästa onsdag lär vi bli ännu några fler maltasvenskar (-or!).

Välkomna att prova på. Anmäl till Per-Arne senast lördag.

/Per-Arne”

—–

”Hej alla bowlingsentusiaster!

Höstens bowling drar igång efter sommaruppehållet.  På onsdagar kl 10 träffas vi på Eden Bowling på Bay Street.  Inledning med kaffe för den som vill. Spelet börjar kl 10.30. Ta med mask!

Undertecknad svarar gärna på frågor.

Välkomna!

Per-Arne
Mobil 77663341”

Per-Arne

Under mycket avkopplande former spelar vi bowling på onsdagar och fredagar på Eden Super Bowl  https://www.edensuperbowl.com/ på Bay Street i Paceville.
På onsdagar har vi en mycket informell tävling (två serier) och på fredagar är det träning (tre serier).

Vi gör det tillsammans med ett gäng britter, som började med dessa träffarna en gång i tiden. Vi brukar vara mellan 4 till 10 personer, häften britter och hälften svenskar. Vi börjar med en kopp kaffe kl 10.30 på Eden Super Bowl, då vi sitter och pratar om allt och ingenting. Allt är mycket avkopplande, socialt och vi lär av varandra om livet på Malta, politik och världen.

Kl. 11.00 tar bowlingen vid och vi delar in oss i två eller tre spelare per bana. Skickligheten varierar från nybörjare till mycket duktiga och vi hjälps åt och uppmuntrar varandra under lugna former – fullständigt kravlöst, men tävlingsinstinkten kryper ibland ändå på. Att räkna poängen är inget problem, det sköts automatiskt. Poängen brukar hamna mellan 70 – 200 och efter drygt en timma är det klart. Många gånger är det bara vi och några banor till som spelas, varför miljön oftast är lugn och avkopplande.

Därefter går dom som vill en fem minuters promenad till Andrews Bar http://www.andrewsbar.com/ i St George Bay för en lätt lunch, vilket kan bli en ½ Ftira med dricka. Vi sitter gärna ute och fortsätter våra samtalsämnen från fikat före bowlingen, ibland än mer djuplodande. Tillsammans löser vi världsproblem och livet här på Malta. Vid 13.30-tiden brukar vi vara färdiga.

Faktaruta:

Alla är välkomna – kvinnor som män
Plats: Eden Super Bowl i Paceville, vid Eden bio.
Tid: Onsdagar och Fredagar,  dropp in vid kl 10.30 eller strax efter.
Kostnad: Varje serie kostar € 3.50
Utrustning: Skor och klot finns att låna utan kostnad.
Pröva på: Prata gärna först med någon som Per-Arne, Michael, Tommy, Rutger, Bengt m.fl. förslagsvis på Fredagsölen, för att få veta mera.

Hälsningar Per-Arne

MÖTESPLATSEN FÖR SVENSKAR PÅ MALTA