web analytics

Bowling

Under mycket avkopplande former spelar vi bowling på fredagar på Eden Super Bowl, https://www.edensuperbowl.com/.

Vi gör det tillsammans med ett gäng britter, som började med dessa träffarna en gång i tiden. Vi brukar vara mellan 4 till 10 personer, häften britter och hälften svenskar. Vi börjar med en kopp kaffe kl 10.00 på Eden Super Bowl, då vi sitter och pratar om allt och ingenting. Allt är mycket avkopplande, socialt och vi lär av varandra om livet på Malta, politik och världen.

Kl. 10.30 tar bowlingen vid och vi delar in oss i två eller tre spelare per bana. Skickligheten varierar från nybörjare till mycket duktiga och vi hjälps åt och uppmuntrar varandra under lugna former – fullständigt kravlöst, men tävlingsinstinkten kryper ibland ändå på. Att räkna poängen är inget problem, det sköts automatiskt. Vi spelar tre serier, poängen brukar hamna mellan 70 – 200 och efter drygt en timma är det klart. Många gånger är det bara vi och några banor till som spelas, varför miljön ofta är lugn och avkopplande.

Därefter går dom som vill en fem minuters promenad till Andrews Bar http://www.andrewsbar.com/ i St George Bay för en lätt lunch, vilket kan bli en  ½ Ftira med dricka. Vi sitter gärna ute och fortsätter våra samtalsämnen från fikat före bowlingen, ibland än mer djuplodande. Tillsammans löser vi världsproblem och livet här på Malta. Vid 13-tiden brukar vi vara färdiga och skiljs för att återses nästa fredag. 

Faktaruta:

Alla är välkomna – kvinnor som män
Plats: Eden Super Bowl i Paceville, vid Eden bio.
Tid: Fredagar,  dropp in vid kl 10.0
Kostnad: Varje serie kostar € 3.50
Utrustning: Skor och klot finns att låna utan kostnad.
Pröva på: Prata gärna först med någon som Anders, Per-Arne, Tommy, Rutger m.fl. förslagsvis på Fredagsölen, för att få veta mera. Då kan vi dessutom boka nödvändigt antal banor.

MÖTESPLATSEN FÖR SVENSKAR PÅ MALTA