Golftävling

IMG_3185.jpg

Ulf Wettergren

Glöggmingel första advent

Första advent 2023 firades med Glöggmingel på restaurang Surfside. Nästan 70 medlemmar träffades för att njuta av trevlig samvaro, musikunderhållning och god mat och dryck.

Stort tack till Mimmi och barnen för att ni än en gång vill glädja oss med era vackra stämmor!

Dagsutflykt med båt runt Gozo den 19 oktober

 

Den 19 oktober var vi 20 personer från Svenskklubben som åkte på en härlig båttur runt Gozo. Vi hade chartrat en egen båt, Sea Star, med skeppare som styrde oss säkert i vågor och längs intressanta platser längs kusten. Vi startade i Cirkewwa hamn och styrde norrut mot Gozos västra kust.

Första badstoppet var i den lilla viken Mgarr ix-Xini Creek med härligt varmt turkosblått vatten. Därefter såg vi den dramatiska kusten med klippor som stupade rakt ner i vattnet vid Ta’ Cenc Cliffs innan vi fortsatte till den tidigare fiskebyn Xlendi. Nästa badstopp var i den lugna bukten Dwejra Bay vid den spektakulära Fungus Rock, där vi också åt en mycket god lunchbuffé ombord.

Vi fortsatte längs västkusten förbi höga klippor med märkliga stenformationer och djupa grottor mot Gozos norra kust. Den har en annan karaktär med mjukt formade klippor och sandstränder. Vi stannade för ett sista badstopp i San Blas intill den fina sandstranden och fortsatte sedan förbi Comino och tillbaka till hamnen i Cirkewwa. En mycket trevlig dag i goda vänners lag där vi fick se mycket av Gozos kust.

231115 Nina