En världsomsegling (nästan!)

Fredagsölen den 14 april innehöll en extravagant begivenhet. Ett 25-tal personer kom för att lyssna och se på Göran Olausson som berättade och visade bilder på sitt seglingsäventyr i Atlanten och Stilla havet.

Eventet var förlagt till restaurangen Taste of Sweden, dels för att testa de ”svenska” pizzorna som numera kommer ut ur den nyligen uppstartade stenugnen, dels för att komma ifrån den dåliga akustik som vidlåder Fortizzas lokaler.

Eventet blev mycket lyckat, en mängd frågor ställdes och fick sina svar. Eric tackade för insatsen och påminde om betydelsen av att föreningsmedlemmarna är villiga att dela med sig av sina livserfarenheter till övriga vänner i Svenskklubben.  Det hela avslutades med en prisvärd pizzabuffe. /Per-Arne

Utan erfarenhet bestämde sig Göran och hans kompis att ta tjänstledigt under ett år och segla jorden runt . Tidsbegränsningen gjorde att resan avkortades med slutdestination Nya Zeeland.

Mycket stolta framme i Trollhättan och har till och med lagt till utan missöden. Börjar kunna det här nu…
Solens upp och nedgång, något som vi blivit bortskämda med
Framme i Falmouth i sydvästra England. Här startar de flesta passagen över Biscaya. Här gick vi in mitt i natten, kolmörkt och båtar överallt.
Biscaya och våra första delfiner, en syn som vi också blivit bortskämda med.
Annars var Biscaya tufft för oss. Motvind, jobbiga vågor och vi lyckades inte hålla kursen mot Portugal utan fick ge oss och gå mot norra spanien i stället
Det krävs en hel del mod och skicklighet för att hantera båten i den tuffa Atlantpassagen
Underbart fiske
En kopp kaffe på morgonen i den här miljön är minst sagt avstressande
Guldmakrill, en favoritfisk
I Barbados hamn i huvudstaden Brightstone kände vi oss inte så stora bland de gigantiska kryssningsskeppen. Kajen är inte riktigt anpassad för oss heller. . Här sitter Göran och förbereder papperen för att sedan gå till 3 olika kontor för att checka in i landet. Den gula flaggan är hissad och även artighetsflaggan för Barbados.
Framme i paradiset San Blas
Så fort vi kom till Galapagos så anpassade jag mig och förvandlades till en säl. Göran och Alon ser förvånade ut.
Underbara Nuku Hiva

Årsmöte 2023

Onsdag den 15 mars 2023 var det dags för Årsmöte (avseende år 2022).

Ca 50 medlemmar samlades på Marina Hotel Corinthia Beach Resort. Träffen inledes med mingel över en välkomstdrink och kanapéer. Därefter startade vi upp årsmötet där Birgitta Sköld avtackades och Nina Åström valdes till ny styrelseledamot.

Den efterföljande middagen sponsrades generöst av Gunnar Gillbergs stiftelse. Tyvärr var Gunnar på resande fot och kunde inte närvara.

3-rätters middagen, servicen, lokalen och musikunderhållningen var mycket uppskattad.

Kvällen var väldigt lyckad och extra roligt var att det kom ca 10 nya medlemmar som fick chans att knyta kontakt med oss ”gamla” medlemmar.

Livets låt

Det blev en mycket lyckad tillställning på fredagsölen. Stämningen högt i tak.

Vi var ett tappert gäng på 19 personer som hade trotsat den ostliga stormen. Vinden ven och regnet smattrande i kvällsmörkret. Vågorna slog upp i höga kaskader mot fönstren i restaurangen som stängts. Vi satt i ”mellanrummet”.

Matti ledde musiktävlingen som gick ut på att alla fick skriva sina namn på en liten lapp som sedan lades i ett plommonstop, varefter fem namn drogs som lotter.

De fem vinnarna fick sedan skriva respektive persons mest betydelsefulla  låt på en lapp som smögs till Matti.

Dessa låtar spelades upp i blandad ordning och nu gällde det för alla andra att gissa vilken låt som tillhörde respektive person av de fem som valt sina ”livs låtar”.

När alla låtarna spelats upp utbröt vilda gissningar om vem som valt vilken som sitt ”Livs låt”.

Parallellt anordnade Matti ett vinlotteri med en flaska gott/dyrt vin. Vi satsade 1€ var i det lotteriet.

Utan att närmare gå in på rangordningen utsågs de fem vinnare som prickat in alla fem rätt.

Det blev många skratt och mycket (högljutt) prat. En i högsta grad populär tävling för alla deltagare får anses vara vinnare! Anders vann vinflaskan.

Matti lovade återkomma med flera kvällar med samma tema.
Bilderna visar alla deltagare, tävlingsformuläret och slutligen de fem som vann äran att få sina ”Livs låtar” spelade.

/ Eric

Bakgrund – Livets låt

På initiativ av Matti Taipale testade vi musiktema “Mitt livs låt”,

Nästan alla har en minnesvärd händelse som är starkt förknippad med en sång/musik. Fem personer kommer att väljas ut till programmet och vi spelar deras ”Mitt Livs låt”. I slutet av programmet avslöjas en efter en, vems låt det handlade om och personen berättar om händelsen som är förknippad med låten.

På finsk TV har programmet blivit enormt populärt, det har samlat i snitt 1,5 miljoner tittare, och det har blivit utsett till det populäraste TV-programmet under de senaste två åren.

MÖTESPLATSEN FÖR SVENSKAR PÅ MALTA