web analytics

Torsdagsvandring 15 november

Lite bilder o text från vandringen 15 nov

(Personerna på bild har godkänt publiceringen på hemsidan!)

Vandring 15 november

Red Tower till Golden Bay

Vi startade i gryningen från Sliema med siktet inställt mot Mellieha. Att starta tidigt från Sliema kan redan det vara ett äventyr, då buss nr 222 också tar resenärer som skall till Gozo. Det innebär att bussen kan bli fullsatt väldigt fort, med risk att man inte kommer med och då står man där med sin packning och lång näsa. Den här gången gick det bra. Annars är bussarna frekventa och otroligt enkla att resa med.

Red Tower, eller också St Agathas Tower, byggdes 1649 och målades rött för att lätt kunna kännas igen. Det ligger högt och med bra utsikt över norra Malta. Därifrån gav vi oss iväg vid 11-tiden och på en ganska bra vandringsled neråt och västerut, varvid vi kom att passera vattenreningsanläggningen i Ta’ Cumnija, som tar hand om typ 6500 m3/dygn. Vandringen följde kanten mot havet, en kant som längs långa sträckor stupar rakt ner. Av bekvämlighetsskäl höll vi oss på säkert avstånd.

Efter en timma passerade vi Popeye Village i Anchor Bay. Byn byggdes till filmatiseringen 1979 och ser riktigt trolsk ut. Efter en kort vila utan spenat, gick vi söderöver längs en asfalterad väg för att sedan vika av ut i naturen igen, ut mot havet. Fikadax! Så fortsatte vi längs bergskanten. När vi gick längs leden kunde det vara både uppför och nerför. Samtidigt fick man hålla koll på var man satte fötterna då småstenarna gärna rullade under skorna. Då kan det vara bra med vandringsstavar. Ibland stannade några upp, då man hittat suckulenter av särskilt stort intresse. På en kortare sträcka var det murar på båda sidor om vandringsleden, som en minivariant av kinesiska muren. Utsikten i det varma och sköna vädret är ofta riktigt ’breath taking’ och där delar av branterna rasat ner mot havet, imponeras man av vad naturen kan ställa till med. Hur som helst, efter åtta km och tre timmars vandring, var vi framme vid Golden Bay och en avrundning på en närliggande bar, bad (22 grader) och bussen hem.

Tänk vad trevligt vi har det!

 

MÖTESPLATSEN FÖR SVENSKAR PÅ MALTA