web analytics

Cecilia Björner, Ambassadör till Malta, svarar på frågor från Svenskklubben

– Är Maltas flygplats öppen för trafik?
Nej, den är bara öppen för godstrafik och enstaka flyg ut från Malta samt flyg för att hämta hem malteser utomlands ifrån. Flygplatsen stängdes först tom sista april och det har nu förlängts till vad jag förstår sista maj.

– Går det att ta sig från Malta till Sverige? Om ja, vilka alternativ finns?
1. Det går enstaka Air Malta flyg till Frankfurt, Amsterdam och London. För att kunna ta dessa måste man ha en vidare förbindelse till Sverige bokad. Inget av länderna tillåter att man tar sig in på respektive lands territorier utan man måste stanna på flygplatsen. Eftersom det inte går att ta sig från London till Stockholm och jag är osäker hur det ser ut från Amsterdam så är det bara i praktiken Frankfurt som det är möjligt att flyga via.
2. Malta har också aviserat vissa repatrieringsflyg för utländska medborgare som är strandsatta i Malta. Vi har kollat med maltesiska utrikesdepartementet och detta skall också kunna gälla svenskar. Man måste anmäla intresse för dessa flyg senast den 10/5. Mer information om båda dessa alternativ finns på webbsidan ”Sweden Abroad” samt för det senare alternativet även på maltesiska UMs hemsida.


– Hur ser karantänsreglerna ut, vid resa till Sverige från Malta och tillbaka?
Sverige har vad jag vet inte några karantänsregler medan Malta fortfarande har 2 veckors karantän vid inresa.

– Har hört att det talas om turistkorridorer? Är det något som även berör Malta?
Har inte hört talas om detta.

– Om någon planerar att åka till Sverige till sommaren. Hur bedöms risken att inte kunna återvända till Malta? Är det skillnad för den som har Maltesiskt ID-kort och den som inte har?
Jag vågar inte gissa något om risken att inte kunna ta sig tillbaka till Malta.
Tror inte att det blir någon stor skillnad om man har maltesiskt ID-kort – det handlar nog snarare om det kommer igång några flyg – men jag är osäker. Än så länge har inte maltesiska regeringen bestämt hur och när man öppnar upp för reguljär flygning.


– Hur resonerar flygbolag som SAS, Ryan Air om framtida flyg mellan Malta och Sverige?
Finns ännu inget sagt om detta. Torde inte vara särskilt detaljplanerat ännu. Båda bolagen står ju på konkursens brant och kommer nog att prioritera de säkra och vinstgivande rutterna i första hand.

– Vad kan vi förvänta oss gällande Maltas restriktioner? Hur resonerar ansvariga?
Från och med i måndags har man ju börjat öppna vissa affärer och vissa företag. Min gissning är att det kommer att gå långsamt och steg för steg. Regeringen verkar inte ännu bestämt någon tydlig exit-strategi utan tar ett steg i taget.

– En annan fråga som kanske inte direkt berör svenskar på Malta, men ändå är intressant för oss, är hur det sociala skyddsnätet ser ut för människorna som bor på Malta?
Det kan jag inte särskilt ingående utan måste hänvisa till information i Malta. Men det är ju inte så utvecklat som i Sverige. Samtidigt tror jag att det sociala nätverket av familjen och vänner är starkare utbyggt i Malta. Allt från arbetslöshetsunderstöd till barnomsorg och socialbidrag är ju relativt modest. Malta ligger ungefär i mitten av EUs länder när det gäller BNP/capita.

Bästa hälsningar till er alla!

Cecilia Björner
Ambassadör till Heliga Stolen och Malta
Utrikesdepartementet
103 39 Stockholm

MÖTESPLATSEN FÖR SVENSKAR PÅ MALTA