web analytics

Vandringar


 Vandring den 19 oktober

Välkomna till säsongens första vandring torsdagen den 19 oktober. Det blir en vandring utefter kusten från St Julians norröver till Bahar ic-Caghaq (Splash and Fun). Det kommer att vara varmt så därför slutar vandringen officiellt i Bahar ic-Caghaq med bad och/eller öl. Det går ett flertal bussar därifrån, bl a 13, 212, 222 och 225. De som vill och orkar kan naturligtvis även gå tillbaka. Vandringen är ca 6 km.
 
Det kommer som sagt att vara varmt så mycket lätt klädsel (huvudbonad är lämpligt för det finns ingen skugga längs vägen) och mycket vatten rekommenderas. Vattentemperaturen är 23 grader (egen termometer). Medtag fika.
 
Samling vid LOVE-statyn i Spinola Bay kl 10.
 
Per-Arne mobil 77663341
Anneli mobil 99607389
 


Upptäck Malta och Gozo till fots


vandring_underrubrik

På de båda öarna finns områden som är fantastiska promenader eller mer strapatsrika vandringar. Du möter spännande natur med en flora som gärna låter sig utforskas och kulturrester från olika epoker. Vi är många som gillar denna trevliga form av motion och umgänge. Torsdagar har kommit att bli en återkommande vandringsdag men det finns säkert intresse för vandringar även andra dagar. Böcker om vandringsleder på Malta och Gozo finns i välsorterade bokhandlar och turistinformationen i Valletta har information om många olika enskilda vandringar i form av gratis kartor.

Obs! Veckans vandring publiceras under händelser samt på denna sida högst upp. 

Foto från vårvandring vid Chadwick lakes, mars 2013

Stadiga skor och vandringsstavar gör vandringen säkrare 
Vandringarna kan läggas i stadsmiljöer eller längs mindre vägar men vanligen söker vi oss ut närmare naturen och bort från bilar och bebyggelse. Detta innebär att underlaget blir mer ansträngande och kan innehålla ojämnheter, klippor och branta stigningar och sluttningar. Därför rekommenderas att använda vandringstavar eller gåstavar samt att ha lämpliga skor.

Du ansvarar själv för din egen säkerhet vid vandringar. 
Klubben står inte som arrangör för vandringarna. Däremot erbjuder enskilda medlemmar övriga att följa med på deras vandringar. Den som har inbjudit till vandring är inte ansvarig för deltagarnas säkerhet. Alla som deltar (såväl medlemmar som icke medlemmar) på en vandring är själv ansvarig för sin egen säkerhet och eventuella följder under vandringen. Med andra ord, man deltar i vandringarna på egen risk.

Tips från Åsa Hjalmarsson på arrangörer av vandringsresor till olika länder:

La Villa

Prima Travel

Wiresor

Vandra

MÖTESPLATSEN FÖR SVENSKAR PÅ MALTA