web analytics

Vandringar

 Vandring torsdagen den 14 december
 
Torsdagen den 14 december gör vi en stadsvandring som omväxling. Utgångspunkt är Valletta busstation – via Floriana – Pieta – Ta´Xbiex till Sliema Ferries. Pga det låga vintersolståndet så är vandringen förlagd till ”the sunny side of the street” så långt möjligt. Samling kl 10.30 vid busstationen i Valletta, turistinformationskiosken. Medtag fika!
 
Välkomna!
Per-Arne mobil 77663341
Anneli mobil 99607389Upptäck Malta och Gozo till fotsPå de båda öarna finns områden som är fantastiska promenader eller mer strapatsrika vandringar. Du möter spännande natur med en flora som gärna låter sig utforskas och kulturrester från olika epoker. Vi är många som gillar denna trevliga form av motion och umgänge. Torsdagar har kommit att bli en återkommande vandringsdag men det finns säkert intresse för vandringar även andra dagar. Vandringarna startar i mitten av oktober och pågår till mitten av maj med uppehåll för jul och nyår. Böcker om vandringsleder på Malta och Gozo finns i välsorterade bokhandlar och turistinformationen i Valletta har information om många olika enskilda vandringar i form av gratis kartor.

Obs! Veckans vandring publiceras på denna sida högst upp. 

Stadiga skor och vandringsstavar gör vandringen säkrare 
Vandringarna kan läggas i stadsmiljöer eller längs mindre vägar men vanligen söker vi oss ut närmare naturen och bort från bilar och bebyggelse. Detta innebär att underlaget blir mer ansträngande och kan innehålla ojämnheter, klippor och branta stigningar och sluttningar. Därför rekommenderas att använda vandringstavar eller gåstavar samt att ha lämpliga skor.

Du ansvarar själv för din egen säkerhet vid vandringar. 
Klubben står inte som arrangör för vandringarna. Däremot erbjuder enskilda medlemmar övriga att följa med på deras vandringar. Den som har inbjudit till vandring är inte ansvarig för deltagarnas säkerhet. Alla som deltar (såväl medlemmar som icke medlemmar) på en vandring är själv ansvarig för sin egen säkerhet och eventuella följder under vandringen. Med andra ord, man deltar i vandringarna på egen risk.

Tips från Åsa Hjalmarsson på arrangörer av vandringsresor till olika länder:

La Villa

Prima Travel

Wiresor

Vandra

MÖTESPLATSEN FÖR SVENSKAR PÅ MALTA