web analytics

Vandringar

 


TVÅ dagars vandring på Gozo 5-6 April

Vandrarvänner!

Torsdag 5 april och fredag 6 april gör vi en 2 dagars vandring med övernattning på Gozo i Xlendi.

Första dagen går vi från färjeläget Mgarr och väster ut längs kusten till Xlendi. Det är ca 13 km, på sina ställen steniga stigar.

Vi äter gemensam middag på restaurang i Xlendi.

Andra dagen kan vi bestämma på plats alternativa vandringar från Xlendi. En variant är att först klättra upp för det branta berget i Xlendi och gå vidare efter kusten mot f.d. Azur Window och San Lawrenz. Ett annat alternativ kan vara att ta bussen till en annan startpunkt för en lite lättare vandring.. Slutpunkten blir en plats där vi kan ta buss ( ev. via Victoria) till färjan för hemfärd. Längden blir ungefär som första dagen.

Var och en bokar hotell i Xlendi (t.ex St Patrick, San Andrea eller något annat), men gör det snarast, det är hög efterfrågan

Vi samlas kl 8.05 vid Sliema Ferries och tar buss 222 kl 8.15 till Cirkewwa kl 9.25. Om någon stiger på senare, tänk på att bussen kan vara full, så ta gärna en tidigare buss. Alternativt ses vi på färjan som går 9.45. Ring någon av oss om ni blir försenade.
 

Ta på bra skor samt ta med matsäck och gärna stavar.

Väl mött

Gittan och Sten   +46 737 08 22 39
Ingrid och Börje   +46 708 38 74 44


Upptäck Malta och Gozo till fotsPå de båda öarna finns områden som är fantastiska promenader eller mer strapatsrika vandringar. Du möter spännande natur med en flora som gärna låter sig utforskas och kulturrester från olika epoker. Vi är många som gillar denna trevliga form av motion och umgänge. Torsdagar har kommit att bli en återkommande vandringsdag men det finns säkert intresse för vandringar även andra dagar. Vandringarna startar i mitten av oktober och pågår till mitten av maj med uppehåll för jul och nyår. Böcker om vandringsleder på Malta och Gozo finns i välsorterade bokhandlar och turistinformationen i Valletta har information om många olika enskilda vandringar i form av gratis kartor.

Obs! Veckans vandring publiceras på denna sida högst upp. 

Stadiga skor och vandringsstavar gör vandringen säkrare 
Vandringarna kan läggas i stadsmiljöer eller längs mindre vägar men vanligen söker vi oss ut närmare naturen och bort från bilar och bebyggelse. Detta innebär att underlaget blir mer ansträngande och kan innehålla ojämnheter, klippor och branta stigningar och sluttningar. Därför rekommenderas att använda vandringstavar eller gåstavar samt att ha lämpliga skor.

Du ansvarar själv för din egen säkerhet vid vandringar. 
Klubben står inte som arrangör för vandringarna. Däremot erbjuder enskilda medlemmar övriga att följa med på deras vandringar. Den som har inbjudit till vandring är inte ansvarig för deltagarnas säkerhet. Alla som deltar (såväl medlemmar som icke medlemmar) på en vandring är själv ansvarig för sin egen säkerhet och eventuella följder under vandringen. Med andra ord, man deltar i vandringarna på egen risk.

Tips från Åsa Hjalmarsson på arrangörer av vandringsresor till olika länder:

La Villa

Prima Travel

Wiresor

Vandra

MÖTESPLATSEN FÖR SVENSKAR PÅ MALTA